Palaver Press – kommande utgivning

10 januari, 2020

Öarna av Amitav Ghosh (februari 2020)
Bundook. Vapen. Ett vanligt ord, men ett som vänder upp och ner på Dean Dattas liv. Han tvingas överge sitt stillsamma liv i New York som handlare i sällsynta böcker och ge sig ut på en resa utöver det vanliga; en resa som tar honom från Indien till Los Angeles och Venedig. Öarna är berättelsen om en värld på randen till katastrof, om allt större folkförflyttningar och om ostoppbar förändring. Men det är också en berättelse om hopp, om kärlek och tilltro till framtiden. I översättning av Ylva Gislén.

Den stora galenskapen av Amitav Ghosh (februari 2020)
I denna essä undersöker Amitav Ghosh vår kulturella och politiska oförmåga att förstå de redan pågående klimatförändringarnas våldsamhet och omfattning. På vägen visar han att den fossilbaserade ekonomins historia är en i högsta grad komplicerad global affär, som rymmer många motstridiga dimensioner. För Ghosh är fiktionen idag nödvändig för att skapa ett utrymme där vi kan föreställa oss andra möjliga sätt att existera på vår planet. I översättning av Roy Isaksson.

Trettiosju små sånger & tretton tystnader av Jan Zwicky. (mars 2020)
I tolkning av Roy Isaksson. Jan Zwicky är klassisk musiker, filosof och poet. 1999 vann hon Governor Generals Literary Award för diktsamlingen Songs for Relinquishing the Earth. Hennes finstämda Thirty-seven Small Songs & Thirteen Silences, som tolkats till svenska av Roy Isaksson, var nominerad till Pat Lowther Award and Dorothy Livesay Prize 2006.

Noveller av Luigi Pirandello.
I urval av Vibeke Emond (juni 2020). Luigi Pirandello, född 1867 på Sicilien, var en italiensk dramatiker, romanförfattare, poet och novellförfattare. Pirandello tilldelades Nobelpriset i litteratur år 1934. Hans världsrykte är grundat på hans dramatik, men Pirandello behärskade också novellkonsten till fullo. Vibeke Emond gör ett urval och översätter noveller som tidigare inte funnits på svenska.

The History of Intimacy (originaltitel) av Gabeba Baderoon (september 2020)
Gabeba Baderoon, född 1969 i Port Elizabeth, är en sydafrikansk poet. The history of intimacy är hennes senaste diktsamling, och den tolkas av Roy Isaksson.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: